Για κακούργημα διώκεται γνωστός δικηγόρος – Φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του

Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος γνωστού δικηγόρου-ποινικολόγου της Αθήνας, ο οποίος φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια την σύζυγό του, επίσης δικηγόρο.

Κατηγορείται για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος της συζύγου του, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να μην έχει υποβάλει μήνυση εναντίον του.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή, από τον οποίο τελικά ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί αύριο, Δευτέρα (17/06).

Ο άνδρας κρατείται μέχρι την απολογία του.

Τι συνέβη

Όπως φαίνεται, όλα ξεκίνησαν στη μία τα ξημερώματα της Κυριακής (16/06), όταν το ζευγάρι πήγε σε ιδιωτική κλινική των Αμπελοκήπων, καθώς η 37χρονη γυναίκα είχε υποστεί κακώσεις, για τις οποίες τόσο ο σύζυγός της όσο και η ίδια ισχυρίστηκαν ότι προκλήθηκαν από πτώση στις σκάλες.

Ωστόσο, ο γιατρός δεν πείστηκε από την εξήγηση που έδωσαν, αφού διαπίστωσε πως τα τραύματά της ήταν συμβατά με ξυλοδαρμό και ειδοποίησε τις Αρχές.

Μετά από αυτό, το ζευγάρι οδηγήθηκε από αστυνομικούς στο γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας, όπου και εκεί συνέχισαν να ισχυρίζονται αμφότεροι ότι ο τραυματισμός της γυναίκας ήταν αποτέλεσμα πτώσης από σκάλες.

Στο Αστυνομικό Τμήμα παραδόθηκε γνωμάτευση του νοσοκομείου και ελήφθη κατάθεση από τον γιατρό για το περιεχόμενο των οποίων ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, ο οποίος διέταξε να σχηματισθεί κανονικά δικογραφία σε βάρος του δικηγόρου, να συλληφθεί και να οδηγηθεί ενώπιόν του.

Πειθαρχικός έλεγχος

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, απέστειλε έγγραφο στον πρόεδρο του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου, με το οποίο ζητάει άμεσα να διερευνήσει τα αναφερόμενα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, περί σύλληψης γνωστού δικηγόρου για “ενδοοικογενειακή βία” σε βάρος της επίσης δικηγόρου συζύγου του.

Ο κ. Κωνσταντίνου καλείται για να διαπιστώσει τυπικά, καθώς είναι πλέον γνωστά τα στοιχεία του, την ταυτότητα του δικηγόρου και εν συνεχεία να διενεργήσει προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα προκειμένου να αποφασίσει αν θα κινήσει ή όχι πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί